vrijdag 26 november 2010

Nostalgie: TMF Hakkuh

In de jaren '90 werd er wat afgehakt in Nederland. En daar hoorde natuurlijk ook een TV-programma bij. Rond 1996 kwam TMF wekelijks met het programma 'Hakkuuh', waarin MC Drokz een aantal vaste items had.

donderdag 25 november 2010

Theo Blokhut: Ke$ha vs Katy Perry ft. Snoop Dogg

Deze keer heeft Theo identieke plastic rommel opgesnord. Het blijkt dat Lukasz Gottwald, alias Dr. Luke, zich heden ten dage opwerpt als een soort nieuwe Stock, Aitken en Waterman. Laatst genoemd producertrio domineerde de hitlijsten in de jaren '80 met acts als Mel en Kim en Rick Astley. Tegenwoordig vult Dr. Luke zijn zakken met artiesten als Ke$ha en Katy Perry. Neem 'Tik Tok' van Ke$ha uit 2009:


Kesha Tık Tok
Geüpload door __Rutkay__. - Muziek video's, interviews met artiesten, concerten en meer.

'Dat doen we gewoon nog een keer', dacht de dokter een jaar later. 'Dat maakt geen reet uit. Een hit wordt het toch wel!'



(Geraadpleegde bron: Wikipedia)

woensdag 24 november 2010

Eendagsvlieg: Manau

Het Franse hiphoptrio Manau scoorde in 1998 een grote hit met 'La Tribu De Dana'. De single reikte zelfs tot de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Daarna is er bar weinig meer vernomen van de heren, behoudens 'Panique Celtique'. Die single werd niet in Nederland uitgebracht, maar was wel af en toe te zien op MTV, TMF en The Box.



(Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Top 40 archief)

Themaclip: Bekende Nederlanders

Clips met gastoptredens van bekende Nederlanders.

Raymzter - 'Down Met Jou' (2003, met Frits Barend, Horace Cohen, Ruben van der Meer en nog een aantal rapmaatjes, waaronder Ali B, Brainpower, Too Tall en Opgezwolle):



Max - 'Zin In Jou' (1996, met o.a. Willeke Alberti, Antonie Kamerling, Isa Hoes, Eric van Sauers, Cornald Maas, Paul Haenen als Margreet Dolman, Hanneke Groenteman):



De Jeugd Van Tegenwoordig - 'De Stofzuiger' (2006, met Jan Jaap van der Wal):



Abel - 'Onderweg' (2000, met Birgit Schuurman):